Zoek
Sluit dit zoekvak.

KIWANIS DOLLS

EEN KOSTBAAR PSYCHOTHERAPEUTISCH MIDDEL

Ziek zijn en opgenomen worden in een ziekenhuis is voor niemand leuk, en zeker niet voor kinderen De Kiwanis lappenpop helpt hen in deze moeilijke tijden. Al 25 jaar lang gaan er duizenden poppen door de handen van kleine patiëntjes.

De uitdaging van de Kiwanis pop is om het voor kinderen in het ziekenhuis makkelijker te maken om zorg te ontvangen.

Kinderen die in het ziekenhuis moeten blijven voor een medische behandeling krijgen een pop. Deze pop helpt het kind om zijn gevoelens van angst en onzekerheid te overwinnen. Het zal het kind gedurende het gehele ziekenhuisverblijf en tijdens de ziekte vergezellen.

De dokter of verpleegster kan het kind uitleggen wat er gaat gebeuren en hoe het gaat gebeuren met behulp van de pop.

De pop kan snel en interactief worden gebruikt en weet de aandacht van kinderen te trekken. Angst en onzekerheid worden tot een minimum beperkt. De pop helpt kinderen om hun eigen keuzes te maken. Poppen “bevrijden” kinderen van de onrust, spanningen, zorgen en problemen waarmee ze te maken hebben. Uittreksel uit : “De magische kracht van poppen” Hubert Stuyvaert, ISBN 9789059325784

EEN MULTIFUNCTIONELE POP

Hij kan worden gebruikt om te snijden, te hechten, te prikken, een verband te leggen, te pleisteren, te opereren, en kan ook worden gebruikt om een procedure te demonstreren en uit te leggen wat er zal gebeuren tijdens bijvoorbeeld een behandeling.

De pop heeft een neutrale kleur en is dus een blanke canvas waar vanalles kan op gedaan worden. Het kind kan het ook persoonlijk maken en kleuren, tekenen en versieren en zo zijn gevoelens uitdrukken. ls het kind naar huis mag, neemt hij de pop mee.

Maar er is meer

GLOBY, HET SPEL OVER EMOTIES MET DE KIWANIS POP.

Dit spel werd ontworpen door psychologen van het UZ Glorieux in Ronse om de emoties van kinderen te onderzoeken. Vragen over verschillende emoties en vragen over actie worden gebruikt om met het kind te “praten” tijdens het spelen.

Een psychologisch en educatief hulpmiddel.

EEN BOEK OM SAMEN TE LEZEN”TUUR IS ZIEK”.

Een voorleesboek waarin de Kiwanis-pop Tuur naar de dokter begeleidt en een ziekenhuisopname inluidt.

Contact to Listing Owner

Captcha Code