Search
Close this search box.

K-Dolls in Dendermonde

K-Dolls expositie in Dendermonde

Stadswandeling 9 februari tot 16 april 2024

Omdat Kiwanis Dendermonde Beyaert op 3 december 2023 haar 40ste verjaardag vierde en we onze werking ten voordele van sociale doelen extra in de spotlights willen zetten organiseren wij, in samenwerking met de stad Dendermonde, een K-Dolls expositie:  vanaf 22 januari tot en met 16 april 2024 zullen op 11 verschillende locaties (zie kaartje) in de binnenstad van Dendermonde liefst 22 grote en unieke K-Dolls (formaat 220 cm) vrij te bewonderen zijn. Via de QR-code op de sokkel van iedere K-Doll kom je meer te weten over de kunstenaar en het kunstwerk en kan het kunstwerk ook aangekocht worden.

Eén van de grote poppen (te bewonderen op de Grote Markt te Dendermonde) en 12 unieke kleine poppen (hoogte 42 cm) werden in opdracht van Kiwanis Dendermonde versierd door lokale kunstenares Nathalie Pien in het thema van de universele kinderrechten.

Kunstenares Katrijn Jacobs nam van haar kant 3 medium poppen (hoogte 98 cm) onder handen in het thema van de reuzen Mars, Goliath en Indiaan.

Deze vintage-Dendermonde-Dolls worden allen geveild tijdens de 12de Paashappening van Kiwanis op Paaszaterdag 30 maart 2024 (Grote Markt).

Je kan ook een leuke stadswandeling doen en kans maken op het winnen van auto: post een leuke foto met een grote K-Doll op Facebook en/of Instagram en stuur dit door naar PH2024@kiwanisdendermonde.be. De inzender van de leukste foto ontvangt maar liefst 50 lotjes voor de befaamde Eendjesrace (Oude Dender, Paaszaterdag). Voor deze 50 lotjes worden 100 kleine badeendjes ingezet in de Eendjesrace (met in totaal 15.000 kleine badeendjes). Op die manier maak je kans op het winnen van een auto, elektrische fiets of tal van andere mooie prijzen.

Kiwanis Dendermonde Beyaert voegt nieuwe K-Dolls toe van lokale kunstenaars

Nathalie Pien is een beeldend kunstenares uit Dendermonde. Ze werkt sinds 2012 aan haar eigen oeuvre, maakt gepersonaliseerde schilderijen waarbij de klant deelneemt aan het creatieve proces en werkt in opdracht voor het bedenken en uitvoeren van artistieke concepten. Naast schilderijen maakt ze beeldhouwwerk in arduin, zandsteen, plaaster en klei. Zelf omschrijft ze haar werk als figuratief, feministisch en expressief.

Pien stelde reeds tentoon op verschillende locaties, waaronder de Ghelamco Arena, vergaderhuis Wallekant, A’Muze, Huis van Cleophas en organiseert regelmatig een inkijk in haar atelier in de Gentsesteenweg 113, 9200 Dendermonde.

Katrijn Jacobs. Tekenen en creatief bezig zijn, zat er van jongs af in bij Katrijn. Ze is niet alleen een gepassioneerde leerkracht ‘Beeld’ aan het Óscar Romerocollege, ze realiseerde ook al enkele mooie prentenboeken, waaronder verhalen over het Ros Beiaard en de gilde-reuzen van haar thuisstad Dendermonde. Met haar kaartjes en illustraties brengt ze een beetje kleur in de wereld en tovert ze een glimlach op de gezichten van jong en oud.

www.katrijnjacobsillustrator.be

Kiwanis Club Dendermonde Beyaert 

Serviceclub Dendermonde Beyaert vzw is een van de meest bloeiende Kiwanis clubs in de provincie Oost-Vlaanderen en telt momenteel 23 leden:
meestal bedrijfsleiders, zelfstandigen of personen die een belangrijke of leidinggevende functie uitoefenen in de maatschappij (of dit hebben gedaan).
Zij zetten zich belangloos in om samen te bouwen aan een betere samenleving met een focus op het welzijn van en de ontwikkelingskansen voor jongeren.

De leden vergaderen tweemaal per maand in hun clublokaal ‘De Snuiver’ in Denderbelle maar doen veel meer dan netwerken en samen dineren: de leden maken ieder deel uit van een specifieke Commissie (Sociale / Feest / Cultuur / …). Door de organisatie van events zamelt zij geld in voor zorgvuldig geselecteerde sociale doelen ten voordele van kinderen en jongeren in (kans)armoede:

Evenementen naar aanleiding van het 40 jarig bestaan van Kiwanis Club Dendermonde Beyaert

Expositie K-Dolls
van 22 januari 2024 tot en met 16 april 2024 (binnenstad Dendermonde)

12de Paashappening Kiwanis Club Dendermonde Beyaert
zaterdag 30 maart 2024 (op en rond de Grote Markt)

Ontbijtmanden-de-luxe
zondag 14 mei 2024 (Moederdag)

Late Summer Event Kiwanis Beyaert
zaterdag 14 september 2024 (locatie TBC)

(alle info op www.kiwanisdendermonde.be)

Contact to Listing Owner

Captcha Code